Volledig scherm
© Kristof Pieters

800 fakkels verlichten Scheldedorp Doel

DoelIn Doel organiseerde ‘De Derde Generatie’, de actiegroep van jongeren uit de polder, voor de zesde maal een fakkeltocht in en rond het Scheldedorp. Zo’n 800 deelnemers wandelden mee, een absoluut record.

 1. Reinaerthoeve verwelkomt operaster Foxie, een reuzengrote vos van een halve ton: “Onze kinderen zijn alvast dolenthousiast”
  Doel

  Reinaer­thoe­ve verwelkomt operaster Foxie, een reuzengro­te vos van een halve ton: “Onze kinderen zijn alvast dolenthou­si­ast”

  De Reinaerthoeve in Doel heeft een nieuwe bewoner: Foxie. Deze voormalige ster uit de gelijknamige opera is 6,25 meter lang en 2,42 meter hoog en weegt een slordige 681 kilogram. Na een grote schoonmaak bij de decorstukken van De Munt moest er een nieuw onderkomen gezocht worden. “En waar hoort Foxie meer thuis dan in het Land van Reinaert?”, lacht de kersverse eigenaar Benjamin Vergauwen.
 2. Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”
  PREMIUM
  Zulte/Waregem

  Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”

  Op vrijdagavond 25 januari 2020 slaat het noodlot toe voor Bjarne Lippens (19) uit Zulte. Hij rijdt met zijn fiets naar een verjaardagsfeest maar wordt in de buurt van het Waregemse station aangereden door een automobilist. Bjarne valt op zijn hoofd, raakt zwaargewond en wordt in een coma gebracht die maanden zal duren. Een klein jaar na het ongeval keren we terug naar Bjarne en zijn vader Günter Lippens (47) uit Maldegem. “Hij gaat de laatste weken enorm vooruit”, zegt zijn papa. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer