Schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen met de kaart van de trage wegen. Op termijn zal het netwerk met zo'n 40 km uitbreiden.
Volledig scherm
Schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen met de kaart van de trage wegen. Op termijn zal het netwerk met zo'n 40 km uitbreiden. © Kristof Pieters

40 km aan nieuwe trage wegen op komst: “Landbouwers over de streep trekken met subsidie”

BeverenEr is een inventaris gemaakt van alle trage wegen in Beveren, Melsele en Haasdonk. In totaal goed voor een netwerk van maar liefst 102 km. De komende jaren zal daar nog eens 40 km aan worden toegevoegd. Het gaat om buurtwegen die heropend worden, nieuwe verbindingen en bestaande privéwegen. Dit weekend kan men er al een aantal gaan verkennen tijdens de ‘Dag van de Trage Weg’.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Gemeentelijk Lijnabonnement wordt pak duurder: “Maar nog altijd veel goedkoper dan normaal tarief”
  Zwijndrecht

  Gemeente­lijk Lijnabonne­ment wordt pak duurder: “Maar nog altijd veel goedkoper dan normaal tarief”

  Inwoners van Zwijndrecht betalen vanaf januari 56 euro voor een abonnement van De Lijn. Dat is nog altijd erg goedkoop maar wel 75% meer dan het vroeger tarief van 32 euro. Voor jongeren tot 25 jaar blijft het gratis. Oppositiepartij N-VA reageert kritisch. “Vele van onze inwoners worden op dit moment immers al langs alle kanten geconfronteerd met prijsstijgingen, de energieprijzen voorop”, zegt fractieleider Danny Van Hove.