1. Kater Simba 3 jaar en 3 maanden na zijn verdwijning herenigd met baasjes: “Emotionele rollercoaster, want we hadden alle hoop al lang opgegeven”
  PREMIUM
  Kieldrecht

  Kater Simba 3 jaar en 3 maanden na zijn verdwij­ning herenigd met baasjes: “Emotionele rollercoas­ter, want we hadden alle hoop al lang opgegeven”

  Een bijzonder verhaal uit Kieldrecht. Ayerton Thuy (32) en Tamiko Esseling (26) zijn totaal onverwacht herenigd met hun kater Simba, maar liefst 3 jaar en 3 maand nadat hij spoorloos verdween. Het dier werd binnengebracht in een asiel in Antwerpen. “Hij herkende ons meteen toen we hem gingen ophalen. Het is erg vreemd om Simba terug in ons leven te hebben, maar we zijn dolgelukkig.”
 1. Grote bouwwerken gepland langs Gravenplein: in totaal 280 appartementen langs beide kanten van historische Lange Dreef
  PREMIUM
  Beveren

  Grote bouwwerken gepland langs Graven­plein: in totaal 280 appartemen­ten langs beide kanten van histori­sche Lange Dreef

  Twee projectontwikkelaars plannen elk grote bouwwerken langs beide kanten van de Lange Dreef, de historische weg tussen de Boerenmarkt en het Kasteel Cortewalle. In totaal gaat het om maar liefst 280 appartementen. Tijdens het openbaar onderzoek werden er verschillende bezwaarschriften ingediend en ook de oppositie stelt vragen over de extra verkeersdruk. Tegelijk ligt nu ook een voorstel op tafel om een aantal woonuitbreidingsgebieden in het buitengebied te bevriezen.
 2. Wint Dries Wuytens (SK Beveren) ook de tweede match tegen broer Stijn (Lommel)? “Die misstappen zoals tegen Anderlecht en Virton, dat zal ons niet meer overkomen”
  voetbal challenger pro league

  Wint Dries Wuytens (SK Beveren) ook de tweede match tegen broer Stijn (Lommel)? “Die misstappen zoals tegen Anderlecht en Virton, dat zal ons niet meer overkomen”

  Dries Wuytens staat met SK Beveren aan kop van de razend spannende Challenger Pro League. Broer Stijn Wuytens draait met Lommel een grijs seizoen in de brede middenmoot. Zondagmiddag treffen ze elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Het hoeft niet gezegd dat daar ten huize Wuytens naar uitgekeken wordt.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Dierencentrum haalt zwaar verlamde en zieke dieren weg uit woning: “We kregen de tranen in de ogen van zoveel ellende”
  PREMIUM
  Haasdonk/Eeklo

  Dierencen­trum haalt zwaar verlamde en zieke dieren weg uit woning: “We kregen de tranen in de ogen van zoveel ellende”

  Dierencentrum Waasland in Haasdonk heeft een tiental verlamde en zieke dieren weggehaald uit een woning in Eeklo. Het gaat om honden die niet meer konden lopen, katten met een zeldzame aandoening en ook nog een groot aantal reptielen en slangen. “We zijn nog steeds in shock door de toestand van de dieren”, klink het bij de medewerkers, die hun ogen niet konden geloven.
 2. Biertanks van dancing Zillion kregen tweede leven in café Meilsen: “Met dank aan het grote drankverzet”
  PREMIUM
  Melsele

  Biertanks van dancing Zillion kregen tweede leven in café Meilsen: “Met dank aan het grote drankver­zet”

  De meeste bezoekers van café Meilsen zullen het wellicht niet weten maar elke pint die ze drinken komt uit twee gigantische biertanks die ooit bij dancing Zillion stonden. Na de sluiting van de legendarische discotheek ging brouwerij Alken-Maes aankloppen in Melsele. “Ze kregen hier een tweede leven omdat het drankverbruik opmerkelijk groter was dan op andere plaatsen”, lacht zaakvoerder Bjorn Meersman.
 1. Caravan in Kikvorstbos gaat in vlammen op na brandstichting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Caravan in Kikvorst­bos gaat in vlammen op na brandstich­ting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”

  Onbekenden hebben brand gesticht in het Kikvorstbos in Kruibeke. Een caravan die er geplaatst was voor de jeugd uit de buurt, ging volledig in vlammen op. Eerder dit jaar werd de speelplek al eens drie maanden afgesloten na klachten van buurtbewoners. Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) betreurt dat enkelingen het verpesten voor de rest.
 2. Vier minderjarigen opgepakt na straatovervallen: “Daders worden jonger en gepleegde feiten zwaarder”
  PREMIUM
  Beveren

  Vier minderjari­gen opgepakt na straatover­val­len: “Daders worden jonger en gepleegde feiten zwaarder”

  De politie heeft vier minderjarigen geïdentificeerd en gearresteerd die deel uitmaken van een jonge criminele bende. Vorige maand pleegden ze twee straatovervallen op een half uur tijd. Eén minderjarige is intussen in een jeugdinstelling geplaatst. Korpschef Leo Mares is tevreden dat de zaak zo snel werd opgelost, maar stelt tegelijk wel vast dat het fenomeen van jeugdcriminaliteit lijkt toe te nemen.