Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Eerste resultaten van bevraging gloednieuw intergemeentelijk skatepark zijn binnen

Galmaarden/Herne/BeverDe gemeenten Herne, Galmaarden en Bever sloten eind juni een overeenkomst om een gloednieuw skatepark op te bouwen. Wat, waar en hoe: dat hangt volledig van de jongeren af en daarom werd een grote bevraging gehouden via een participatieproject. Die resultaten delen de gemeenten nu openlijk met de buitenwereld.

 1. HERBELEEF. 35 groepen trekken over Grote Markt tijdens carnavalsstoet, favoriet ‘Mannen van de Met’ arriveert als laatste na panne

  HERBELEEF. 35 groepen trekken over Grote Markt tijdens carnavals­stoet, favoriet ‘Mannen van de Met’ arriveert als laatste na panne

  Het zit er weer op: in Halle stond vandaag het hoogtepunt van Carnaval op het programma: de zondagstoet. 35 groepen trokken met hun kleurrijke praalwagens vanop Sint-Rochus richting de Grote Markt. De stoet verliep vlot, behalve voor topfavoriet de ‘Mannen van de Met’. Zij vielen aan de start in panne en arriveerden als laatste. Vanavond volgt nog de lichtstoet en ook morgen belooft nog een ‘dolle’ dag te worden met onder meer de Krottenworp en prijsuitreiking. Herbeleef hier nog eens alle hoogtepunten van de zondagstoet van Carnaval Halle.
  Halle
 1. Rondleiding in nieuw politiecommissariaat Pajottenland, van beveiligd onthaal tot de cellen
  PREMIUM

  Rondlei­ding in nieuw politiecom­mis­sa­ri­aat Pajotten­land, van beveiligd onthaal tot de cellen

  Een week na de verhuis naar het gloednieuwe commissariaat langs de Edingsesteenweg in Kester mocht de verzamelde pers het nieuwe gebouw verkennen. Kersvers korpschef David Cummins en politiecollegevoorzitter Kris Poelaert (CD&V) gaven een rondleiding waardoor we u een inkijk kunnen geven, van onthaal via de cellen tot de dienstparking. “Zelfs bij een eventuele nieuwe politiefusie zal dit een uitstekende antenne zijn”, klinkt het.
  Bever