Dirk Willem (56), landbouwer en burgemeester van Bever.
Volledig scherm
Dirk Willem (56), landbouwer en burgemeester van Bever. © Mozkito

Coronabesmettingen in Bever schieten plots de hoogte in: “Beverse Bloedgevers zijn het slachtoffer van het besmettelijke virus”

BeverSinds een aantal weken schiet het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen de hoogte in. Bever kwam meerdere keren onder de aandacht doordat er maandenlang geen besmettingen werden vastgesteld. Het dorpje is meer dan zes maanden gespaard gebleven, maar op 20 augustus werd de allereerste besmetting bevestigd in de kleine gemeente. In Bever zijn er de laatste 14 dagen zelfs 18 nieuwe besmettingen vastgesteld.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. DURF Vélo gaat nieuwe challenge aan: “Voor elke verkochte sleutelhanger van ‘Boven De Wolken’ fietsen wij 1 kilometer”
  Gooik

  DURF Vélo gaat nieuwe challenge aan: “Voor elke verkochte sleutelhan­ger van ‘Boven De Wolken’ fietsen wij 1 kilometer”

  De mannen achter DURF Vélo (Dieter Thollebeek, Luan Doan en Frederik Adriaenssens) zijn een nieuwe challenge aangegaan voor het goede doel. Ze helpen mee met de verkoop van sleutelhangers ten voordele van ‘Boven De Wolken’, een organisatie die Sterrenkindjes fotografeert. Eerder fietsten ze al 600 kilometer naar Amsterdam en terug voor het goede doel.
 2. N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbines in Bassilly: “Onaanvaardbaar, de negatieve impact is te groot”
  PREMIUM
  Herne/Bever

  N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbi­nes in Bassilly: “Onaan­vaard­baar, de negatieve impact is te groot”

  De aanvraag voor de bouw van vier windturbines langs de E429 in Silly lokt in Herne en Bever heel wat reactie uit. Heel wat inwoners en buurtcomités kwamen al in opstand. Nu uiten ook de N-VA afdelingen van Bever en Herne hun ongenoegen over het eventueel nieuwe project van Eoly. Meer over dit onderwerp vind je in ons dossier. “We vragen aan de gemeentebesturen van Herne en Bever om een negatief advies af te leveren”, klinkt het bij N-VA.
 3. Als enige hield Bever stand in pandemie, maar dorpje telt nu ook eerste besmetting: “Het moest er ooit eens van komen”
  PREMIUM

  Als enige hield Bever stand in pandemie, maar dorpje telt nu ook eerste besmetting: “Het moest er ooit eens van komen”

  Bever is meer dan zes maanden gespaard gebleven van het coronavirus en bleef zo een hele tijd de enige gemeente in Vlaanderen. Tot nu dan, want op 20 augustus werd de allereerste besmetting bevestigd in de kleine gemeente. “Maar er is helemaal geen reden tot paniek”, licht burgemeester Dirk Willem toe. Wie de persoon precies is en of hij of zij tot een grote contactbubbel behoort is nog niet geweten.
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid