Geluidsschermen E40 Bertem Leuven
Volledig scherm
Geluidsschermen E40 Bertem Leuven © AWV2022 | dronebeelden door Kris Van de Sande

Vernieuwen geluidsschermen langs E40 in Bertem bijna afgewerkt

BertemDe werken van het Agentschap Wegen en Verkeer langs de E40 in Bertem zitten er bijna op. Als alles afgewerkt is half oktober zijn er 700m nieuwe geluidsschermen tussen 3,5 en 5 meter hoog langsheen de E40 geplaatst.

  1. De transformatie van de Paul Van Ostaijensite is begonnen: “Bij de vernieuwing blijven de specifieke keuzes van de oorspronkelijke architect Victor Broos bewaard”
    PREMIUM
    Leuven

    De transforma­tie van de Paul Van Ostaijensi­te is begonnen: “Bij de vernieu­wing blijven de specifieke keuzes van de oorspronke­lij­ke architect Victor Broos bewaard”

    De werkzaamheden aan het Victor Broosgebouw en het Guido Gezellehuis in Leuven zijn begonnen. Het eerste krijgt een stevige opknapbeurt met respect voor het erfgoed, het tweede maakt plaats voor een energieneutrale nieuwbouw. “Als alles volgens plan verloopt dan kunnen we de Leuvenaars in juli 2024 uitnodigen voor een dans-, muziek- of tekenles. En wie weet voor een eerste grote voorstelling in de vernieuwde kapelzaal”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).