De kerncentrale van Doel ligt gedeeltelijk stil.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel ligt gedeeltelijk stil. © Photo News

Regio niet voorbereid op stroomtekort

BERTEM/BIERBEEK/HOLSBEEKDoor de problemen in de kerncentrales dreigt er deze winter een energietekort. "Als dat het geval is, doven we eerst het licht in de plattelandsgemeenten", zegt de gouverneur. Die gemeenten stellen voorlopig geen noodplan op. Enkel Holsbeek heeft eeen lijst gemaakt van plaatsen die niet zonder elektriciteit mogen vallen.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Jonge ondernemer roept De Croo op: “Laat ons op 1 december op een coronaveilige manier op afspraak heropenen”
  Play
  Everberg

  Jonge ondernemer roept De Croo op: “Laat ons op 1 december op een coronavei­li­ge manier op afspraak heropenen”

  Exact een jaar geleden zei de 27-jarige Steffi Suply de luchthavenwereld vaarwel om haar eigen conceptstore So Suply in Everberg te openen, maar ondertussen heeft ze haar winkel in totaal al drie maanden moeten sluiten door de twee lockdowns. In een opmerkelijke video richt ze zich tot premier Alexander De Croo. “Ik moet aan mijn spaargeld knabbelen om deze periode te overbruggen. Laat ons vanaf 1 december opnieuw op afspraak openen”, smeekt ze.
 1. Stap dichter bij ‘nieuwe’ Diestsesteenweg, maar mogelijk onteigeningen op komst... Bekijk hieronder om welke huisnummers het gaat
  PREMIUM
  Kessel-Lo

  Stap dichter bij ‘nieuwe’ Diestse­steen­weg, maar mogelijk onteigenin­gen op komst... Bekijk hieronder om welke huisnum­mers het gaat

  De Diestsesteenweg is vandaag de dag een doorn in het oog van veel Leuvenaars. Onveilig, een bron van files,… Vooral aan de zogenaamde Kop van Kessel-Lo is een herinrichting aan de orde en daar gaat de stad Leuven werk van maken. Om tot een veilige heraanleg te komen, moeten de stad en Wegen en Verkeer wel nog een aantal panden verwerven. “Enkel indien er geen overeenkomst is, wordt er overgegaan tot een eenzijdige onteigening”, beklemtoont schepen Devlies.
 2. Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel wat speelgoed in: “Ik zoek iets om dochter tijdens verlengde vakantie mee bezig te houden”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel wat speelgoed in: “Ik zoek iets om dochter tijdens verlengde vakantie mee bezig te houden”

  Voor heel wat winkels was het zaterdag de laatste openingsdag voor ze de deuren sluiten voor minstens zes weken. In heel wat steden stonden aan bepaalde zaken lange wachtrijen. In Tielt-Winge was het voor een zaterdag niet speciaal druk, laat staan dat je kon spreken van een stormloop. Waar het misschien ietsje drukker was voor deze periode van het jaar was de speelgoedafdeling van de Fun. Neen, niet enkel om de Sint al te helpen met zijn inkopen, maar ook om de kinderen wat bezig te kunnen houden in de weken die komen.
 1. Mensenzee, gezang en enkele opstootjes bij laatste groet aan Maradona
  Play
  voetbal

  Mensenzee, gezang en enkele opstootjes bij laatste groet aan Maradona

 2. Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgiving Parade wordt een online feest"
  Play

  Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgi­ving Parade wordt een online feest"