Valentina Grimaldo kreeg gisteren voor de laatste keer het medicijn Vimizim toegediend. Het meisje lijdt aan een zeldzame ziekte en zal de komende weken en maanden verder aftakelen.
Volledig scherm
Valentina Grimaldo kreeg gisteren voor de laatste keer het medicijn Vimizim toegediend. Het meisje lijdt aan een zeldzame ziekte en zal de komende weken en maanden verder aftakelen. © Vertommen

Ouders radeloos nu er geen gratis medicijn meer is: “Valentina (5) zal weer helemaal aftakelen”

Bijna een jaar lang kreeg de 5-jarige Valentina Grimaldi uit Leefdaal een gratis medicijn toegediend, maar gisteren stopte de Amerikaanse producent met de toediening ervan. Het meisje lijdt aan een uiterst zeldzame aandoening en haar ouders vrezen dat ze nu opnieuw zal aftakelen. En minister Maggie De Block? Die kan naar eigen zeggen niet ingrijpen. “We zijn opnieuw helemaal naar af”, aldus de radeloze ouders.

6 reacties

 • jeff De Boeck

  2 jaar geleden
  Goed gedaan Maggie. Een schande is dit.
 • Kevin Bogaerts

  2 jaar geleden
  echt een schande. hier hetzelfde heb Mucoviscidose en eindelijk is er medicatie die de achteruitgang tegenhoud en je wat levenskwaliteit geeft. in heel europa beschikaar maar in belgie niet , uiteraard te duur . echt maffiapraktijken niets te maken met mensen verder helpen
 • Machteld Mertens

  2 jaar geleden
  Beste mensen mijn maag keert om bij het horen van dit nieuws. Dit mogen we niet laten gebeuren. Wij betogen voor het klimaat, maar dit is even schandalig! Wie heeft voorstellen om deze patiënten (want er zijn er meer dan Valentina) te helpen.
 • Joske Vermeulen

  2 jaar geleden
  dit is nu eens iets dat europees geregeld moet worde. Hieraan zou de bevolking kunnen inzien dat europa belangrijk is. Maar nee, dit brengt niets op, dus, nee! Land per land steekpeningen!
 • Marc Geerts

  2 jaar geleden
  En wat doen de 8 andere Belgische patiënten ?
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?