GBS Leefdaal
Volledig scherm
GBS Leefdaal © Vertommen

Meer dan 100 van de 400 leerlingen in gemeentelijke basisschool testen positief op corona

LeefdaalEind vorige week bleek dat de situatie in de gemeentelijke basisschool in Leefdaal niet meer houdbaar was nadat 60 leerlingen positief testten op het coronavirus. De school ging volledig op slot en alle leerlingen werden getest. Daaruit blijkt nu dat meer dan 25% van de volledige school besmet is.

 1. Vuurwerk vanuit oppositie over “bedisselde” toekomstige nachtclub in Domo-gebouw: “Er waren nog andere gegadigden, dit lijkt op een cadeau aan vzw Het Depot”
  PREMIUM
  Leuven

  Vuurwerk vanuit oppositie over “bedisselde” toekomsti­ge nachtclub in Do­mo-ge­bouw: “Er waren nog andere gegadigden, dit lijkt op een cadeau aan vzw Het Depot”

  Het gebeurt niet zo vaak op de Leuvense gemeenteraad, maar maandag vielen er toch harde woorden. Oppositiepartijen Open Vld, N-VA, Vlaams Belang en PVDA verenigden zich in het dossier over de aankoop van het Domo-gebouw in de Bondgenotenlaan. Bedoeling is dat Het Depot daar een nachtlocatie uitbouwt in de toekomst. Wat dat laatste betreft weinig protest, maar voor de manier waarop duidelijk geen applaus. Blijft de vraag: komt er nu een nachtclub of komt ze er niet?
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Themazitting in politierechtbank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Themazit­ting in politie­recht­bank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”

  Op maandag werd er een pleidooi voor het gebruik van bluetooth in de auto in de Leuvense politierechtbank gehouden. Een stoet beklaagden stond er tijdens een thema-zitting terecht, omdat ze in september betrapt werden met een gsm in de hand achter het stuur of op de (brom)fiets. “U heeft shocktherapie nodig”, klonk het soms streng. In maart wordt de actie in het gerechtelijk arrondissement herhaald.