De Fruitsaptap vind je op de Weygenstraat 30 in Bertem
Volledig scherm
PREMIUM
De Fruitsaptap vind je op de Weygenstraat 30 in Bertem © Vertommen

Gezonde verfrissing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsaptap’ in Bertem!

BertemIn Bertem vind je sinds donderdag de ‘De Fruitsaptap’: Marie-Jeanne (77), dochter An (52) en kleindochter Tasha (24) toverden hun garage om tot een vrolijke bar. Met de verkoop van gezonde drankjes wil de familie geld inzamelen voor vzw ‘De Vlam’, ter ondersteuning van de mentale gezondheidszorg. Een thema dat hen allemaal nauw aan het hart ligt. “Mijn mama en ik hebben het allebei al moeilijk gehad”, vertelt Tasha openhartig.

 1. Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel
  LEUVEN/TIENEN

  Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel

  Een kruimeltje cannabis kost een 32-jarige man uit Tienen drie maanden cel en 8.000 euro, grotendeels met uitstel. Wagner D. werd op 19 oktober 2019 betrapt in het Sint-Donatuspark in Leuven met 0,15 gram cannabis. Op dat moment waren er kinderen van een jeugdbeweging in het park aan het spelen. D. kwam niet opdagen voor zijn verhoor en negeerde ook een minnelijke schikking. Dat komt hem nu op drie maanden effectieve celstraf te staan en 8.000 euro boete, die is slechts voor 200 euro effectief.
 2. Katrien Houtmeyers (N-VA) blij met meer daadkracht tegen leegstand maar hoe zit dat nu met de afbouw van de mondmaskerplicht in hartje Leuven?
  Leuven
  1

  Katrien Houtmeyers (N-VA) blij met meer daadkracht tegen leegstand maar hoe zit dat nu met de afbouw van de mondmasker­plicht in hartje Leuven?

  Zopas liet de stad Leuven optekenen dat er het voorbije jaar meer dan vijftig nieuwe handelszaken de deuren openden in Leuven. Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) voegde er nog aan toe dat er een plan van aanpak tegen leegstand komt want dat blijft een probleem, zeker in de grote winkelstraten. Gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers juicht dat toe maar blijft met N-VA Leuven wel pleiten voor de geleidelijke afbouw van mondmaskerplicht in winkelstraten.