Joël Vander Elst, burgemeester van Bertem, met de tricolore sjerp met Vlaamse leeuw op. “Ik denk er niet aan om mijn sjerp in te ruilen tegen een Vlaamse versie.”
Volledig scherm
Joël Vander Elst, burgemeester van Bertem, met de tricolore sjerp met Vlaamse leeuw op. “Ik denk er niet aan om mijn sjerp in te ruilen tegen een Vlaamse versie.” © Vertommen

Burgemeesters in onze regio kiezen resoluut voor tricolore sjerp

Vlaanderen heeft na meer dan vier maanden eindelijk een regeerakkoord. Eén van de nieuwigheden is de mogelijkheid voor burgemeesters om te kiezen tussen een traditionele sjerp met de Belgische driekleur en een Vlaams leeuw (eentje met rode tong en rode klauwen), of om resoluut te gaan voor de Vlaamse sjerp met enkel zwart en geel. “Zijn er geen belangrijker dingen?”, klinkt het bijna in koor bij de burgemeesters in onze regio. 

  1. Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”
    PREMIUM
    Leuven

    Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”

    Stadsgids Lucie Mertens (78) is een levend monument in Leuven. Ze lijkt niet alleen op Queen Elizabeth II van Engeland, ze leidt ook al vijftig jaar toeristen én Leuvenaars rond in de stad van haar hart. Door het coronavirus zit Lucie nu echter werkloos tussen haar vier muren. En alsof de isolatie nog niet erg genoeg is, moest ze het feest voor haar gouden jubileum als stadsgids al vijf keer uitstellen. “Mijn feest zál doorgaan en deze keer mik ik op april 2021”, aldus Lucie, die zich erg eenzaam voelt.