Hilde Vanderlinden, Psycholoog-Referentiepersoon Dementie in Bertem.
Volledig scherm
Hilde Vanderlinden, Psycholoog-Referentiepersoon Dementie in Bertem. © vertommen

Bertem en WZC St. Bernardus bundelen de krachten voor Inloophuis Dementie

Er hangt vaak nog een taboe rond dementie; veel mensen weten niet goed wat ze zich bij dementie moeten voorstellen of hoe ze met een persoon met dementie kunnen omgaan. Om hieraan tegemoet te komen, hebben de gemeente Bertem en het WZC St. Bernardus de handen in mekaar geslagen om van de gemeente Bertem een dementievriendelijke gemeente te maken.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak
  Leuven

  KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak

  KU Leuven reikt vandaag een erepenning uit aan de Nederlandse journalist, historicus en auteur Geert Mak. Die laatste vergaarde vooral bekendheid met zijn vuistdikke kroniek ‘In Europa: Reizen door de twintigste eeuw’, waarmee hij de geschiedenis van het oude continent beschrijft aan de hand van historische gebeurtenissen. Mak krijgt deze erkenning voor zijn maatschappelijke en culturele verdienste. “Geert Mak slaagt er als geen ander in om geschiedenis tot leven te wekken”, roemt rector Luc Sels de Nederlander.