Daarnaast neemt het lokaal bestuur nog een andere maatregel om op energie te besparen. Men is namelijk volop onze openbare verlichting aan het verledden.
Volledig scherm
Daarnaast neemt het lokaal bestuur nog een andere maatregel om op energie te besparen. Men is namelijk volop onze openbare verlichting aan het verledden. © Getty

Bertem dooft ’s nachts de straatverlichting en gaat volop voor LED’s

BertemBertem dooft de straatverlichting van zondag- tot en met donderdagavond, telkens tussen middernacht en 6 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond blijft de verlichting de hele nacht aan. In combinatie met het overschakelen op ledverlichting zorgt dit voor een belangrijke en noodzakelijke energiebesparing.

  1. “Vanaf nu kan je de Gordel ook lopen!” Sportevenement kiest Druivenstreek als centrum en komt met enkele nieuwigheden
    PREMIUM

    “Vanaf nu kan je de Gordel ook lopen!” Sportevene­ment kiest Druiven­streek als centrum en komt met enkele nieuwighe­den

    Bijgestaan door burgemeesters en schepenen uit de Druivenstreek kondigde Vlaams minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts zaterdagmiddag in Overijse de Gordel van 2023 aan. Op zondag 3 september zal het jaarlijkse evenement, naast de vaste uitvalsbasis in Huizingen, de vijf gemeenten van de Druivenstreek aandoen. “Wandelen en fietsen kon al op de Gordel, dit jaar kan ook hardlopen”, zegt burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes (N-VA). Daarbovenop had ze nog opwindend sportnieuws te melden.
    Bertem
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  1. Deelbakfiets alsmaar populairder in Leuven: “We breiden het aanbod gevoelig uit, bijna een verdubbeling”
    PREMIUM
    2

    Deelbak­fiets alsmaar populair­der in Leuven: “We breiden het aanbod gevoelig uit, bijna een verdubbe­ling”

    Sinds de zomer van 2020 kunnen Leuvenaars gebruik maken van dertig elektrische deelbakfietsen van Cargoroo. Op drie jaar tijd verviervoudigde het aantal ritten en verdrievoudigde het aantal gebruikers. Daarom breiden de stad Leuven en Cargoroo het aantal deelbakfietsen nu uit: “Daarnaast werden de bestaande fietsen zopas vervangen door een nieuw model”, stelt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).
    Leuven
  2. Meer dan een kwart van Leuvense gevangenen heeft geen verblijfspapieren: “Het terugkeerbeleid moet strenger”
    PREMIUM

    Meer dan een kwart van Leuvense gevangenen heeft geen verblijfs­pa­pie­ren: “Het terugkeer­be­leid moet strenger”

    Vorig jaar verbleven gemiddeld 156 mensen zonder papieren in de twee Leuvense gevangenissen, of meer dan een vierde van de totale gevangenispopulatie. Dat blijkt uit cijfers die werden opgevraagd door N-VA-kamerleden Katrien Houtmeyers en Theo Francken. Volgens de partij tiert het aantal delicten door mensen zonder papieren dan ook welig in de studentenstad. Klopt dat wel?
    Leuven
  3. Nabestaanden spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpedelec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegspringen”
    PREMIUM

    Nabestaan­den spoedarts (41) die overleed na botsing met speedpede­lec krijgen geen gelijk in rechtbank: “Niet bewezen dat voetganger nog kon wegsprin­gen”

    Spoedarts Nele Tiels (41) uit Beringen botste meer dan vijf jaar geleden op het fietspad op de Beringenbaan in Diest met haar speedpedelec op een voetganger (15). Ondanks dat de moeder van drie een helm droeg, liep ze een zwaar hersenletsel op en overleed ze vier dagen later aan haar verwondingen. Haar familie betwistte haar schuld en wilde een schadevergoeding van minstens 250.000 euro. Van de politierechter kregen ze nu ongelijk. Een reconstructie van het fatale ongeval.
    Leuven
  4. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.