schoolomgeving Leefdaal
Volledig scherm
schoolomgeving Leefdaal © Vertommen

2de editie ‘Kattestroof speelt tegen kanker’

Het speelterrein van GBS Leefdaal staat op 9 en 10 augustus in het teken van de tweede editie van ‘Kattestroof Speelt Tegen Kanker’. De opbrengst van dit spetterend evenement gaat rechtstreeks naar Think Pink België en het Kinderkankerfonds vzw.

 1. De coronacijfers in Bertem van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Bertem van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Bertem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 50. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Bertem komt dat getal nu op 493 te liggen. Bertem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnach­ting boekt”

  Er was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.