Vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg.
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg. © Kim Aerts

25% van Bertemnaren heeft eerste prik gehad

Bertem25,43% van de Bertemnaren heeft al minstens één prik gehad. 11.42% van de inwoners is volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Momenteel zijn inwoners van 64 en ouder aan de beurt.

 1. Bertemse ‘B-3060 Gin’ is nu al een succes: “Er komt al een ginpraline en mogelijks zelfs een gin-ijsje, ideaal voor Moeder- of Vaderdag!”
  PREMIUM
  Bertem

  Bertemse ‘B-3060 Gin’ is nu al een succes: “Er komt al een ginpraline en mogelijks zelfs een gin-ijs­je, ideaal voor Moeder- of Vaderdag!”

  Met B-3060 Gin hebben drie inwoners een eerste Bertemse ging gelanceerd. De naam is een verwijzing naar de gemeente - ‘B’ voor Bertem en 3060 is de postcode -, maar zelfs erbuiten werd de drank al laaiend enthousiast onthaald. “En alle winst die we maken gaat naar het goede doel. We weten nog niet welk, dus alle suggesties zijn welkom”, vertelt medebedenker Fred Cloet (47).
 2. Indringers maken op twee plekken buit in het Provinciedomein
  LEUVEN

  Indringers maken op twee plekken buit in het Provincie­do­mein

  In het Provinciedomein in Kessel-Lo is in de nacht van zondag op maandag ingebroken op twee verschillende plaatsen. Een afgesloten container in de buurt van het zwembad werd opengebroken. Uit deze container werd een waterpomp gestolen. Ook het rolluik van de kiosk aan het zwembad werd geforceerd. Uit het verkooppunt werd een aanzienlijke hoeveelheid snoep ontvreemd. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar