Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © vertommen

22 maanden voorwaardelijk voor man die zich vergreep aan minderjarige stiefdochter

LEEFDAALEen man uit Leefdaal (Bertem) is veroordeeld tot 22 maanden cel met probatie-uitstel voor aanranding van zijn minderjarige stiefdochter en partnergeweld.

 1. Studenten KU Leuven lanceren rekruteringsplatform Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professionals en bedrijven”
  Leuven

  Studenten KU Leuven lanceren rekrute­rings­plat­form Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professio­nals en bedrijven”

  Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en ‘machine learning’ helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Cars Gent, VDAB en Dibbs. “Via Simply Apply kwam meteen ook al een eerste match tot stand. De jonge kandidaat Niels De Cat vond zo bij het bedrijf Virtuosolar in Geel zijn eerste job die perfect bij hem past”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. In toekomst niet alleen langs spoorlijn, maar ook langs E40 van Leuven naar Brussel fietsen: aanleg nieuwe fietssnelweg start in 2023
  PREMIUM
  Sterrebeek/Bertem

  In toekomst niet alleen langs spoorlijn, maar ook langs E40 van Leuven naar Brussel fietsen: aanleg nieuwe fietssnel­weg start in 2023

  In 2023 wil De Werkvennootschap starten met de aanleg van een nieuwe fietssnelweg tussen Bertem en Sterrebeek. Die zal parallel lopen met de E40 en sluit in de Zaventemse deelgemeente aan op de bestaande F203, die Sterrebeek op termijn met Brussel moet verbinden. “De route langs de E40 zal complementair zijn met de bestaande HST-route”, klinkt het bij De Werkvennootschap.