Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Zestiger in levensgevaar na valpartij met elektrische fiets, mogelijk kleine aanrijding met bromfiets

UitbergenIn Uitbergen bij Berlare is zondag een fietser gewond geraakt nadat hij ten val kwam. Over het incident bestaat nog veel onduidelijkheid. Mogelijk kwam het tot een kleine aanrijding met een bromfiets waardoor de fietser ten val kwam. 

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. VZW Durme wil droogte in natuurgebied bestrijden naar toekomst toe: “Gebieden klimaatproof inrichten”
  Berlare

  VZW Durme wil droogte in natuurge­bied bestrijden naar toekomst toe: “Gebieden klimaat­proof inrichten”

  VZW Durme heeft door middel van het Blue Deal-programma van de Vlaamse Overheid enkele veelbelovende percelen kunnen verweven in de regio rond Berlare en Overmere. In deze gebieden willen ze da natuur herstellen en zo de droogte aanpakken die door de opwarming van de aarde steeds meer aanwezig is. “Door gebieden ‘klimaatproof’ in te richten beschermen we de vaak unieke natuurwaarden en zorgen we voor meer veiligheid voor omwonenden”, klinkt het.