Foto Geert De Rycke
Volledig scherm
© Foto Geert De Rycke

Vriendenkring Bloedgevers neemt afscheid

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Parkeerplaatsen aan handelaars Kouterplein definitief geschrapt: “Te onveilig dichtbij oversteekplaats vlakbij schoolpoort”

  Parkeer­plaat­sen aan handelaars Kouter­plein definitief geschrapt: “Te onveilig dichtbij oversteek­plaats vlakbij school­poort”

  Gemeenteraadslid Francis De Donder (Leefbaarder Zele) diende een agendapunt in op de Zeelse gemeenteraad om enkele parkeerplaatsen aan de handelszaken ter hoogte van het Kouterplein in ere te herstellen. Hij ving echter bot bij de meerderheid. “De parkeerplaatsen zijn weggenomen op vraag van de politie omwille van de veiligheid van de schoolgaande jeugd”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).
  Zele