De Zwarte Wouw broedde al voor de tweede keer succesvol in Berlare.
Volledig scherm
De Zwarte Wouw broedde al voor de tweede keer succesvol in Berlare. © Rudi Van Onderbergen

Voor tweede jaar op rij succesvol broedgeval van zwarte wouw in Berlare

BerlareVoor het tweede jaar op rij heeft de Zwarte Wouw zich kunnen voortplanten in de reservaatzone van het Donkmeer. Ook vorig jaar werden al twee jongen gespot door de VZW Durme boven het reservaat. 

 1. VZW Durme wil droogte in natuurgebied bestrijden naar toekomst toe: “Gebieden klimaatproof inrichten”
  Berlare

  VZW Durme wil droogte in natuurge­bied bestrijden naar toekomst toe: “Gebieden klimaat­proof inrichten”

  VZW Durme heeft door middel van het Blue Deal-programma van de Vlaamse Overheid enkele veelbelovende percelen kunnen verweven in de regio rond Berlare en Overmere. In deze gebieden willen ze da natuur herstellen en zo de droogte aanpakken die door de opwarming van de aarde steeds meer aanwezig is. “Door gebieden ‘klimaatproof’ in te richten beschermen we de vaak unieke natuurwaarden en zorgen we voor meer veiligheid voor omwonenden”, klinkt het.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Wilfried (67) werkt 15 jaar lang aan renovatie van oude schrijnwerkerswoning: “Gebruikte alleen tweedehandsmaterialen, die ik afgelopen 35 jaar heb verzameld”
  Uitbergen

  Wilfried (67) werkt 15 jaar lang aan renovatie van oude schrijnwer­kers­wo­ning: “Gebruikte alleen tweede­hands­ma­te­ri­a­len, die ik afgelopen 35 jaar heb verzameld”

  Wilfried Campe (67) is na 15 jaar werken eindelijk klaar met het verbouwen en vernieuwen van zijn woning in de Moleneindestraat in Uitbergen. Niet met nieuwe materialen, maar wel met tweedehandsmaterialen die hij de afgelopen 35 jaar heeft verzameld. “Ik wist wel dat ze ooit van pas zouden komen”, lacht Wilfried. “Ik ben trots op wat ik heb verwezenlijkt en ga hier nu genieten van mijn pensioen.”