De wedstrijd was een groot succes.
Volledig scherm
De wedstrijd was een groot succes. © RV

Viswedstrijd voor jeugd groot succes met 35 deelnemers

BerlareAan het Donkmeer in Berlare werd traditiegetrouw de jaarlijkse viswedstrijd gehouden voor de jeugd. Dit is normaal het startschot van de waterfeesten, maar deze gaan dit jaar niet door omwille van corona. “Toch zijn we blij dat we dit initiatief wel konden organiseren", klinkt het. 

 1. Dubbele primeur voor Zele: gemeente richt eerste schoolstraat in die ook afgesloten wordt met slagbomen
  Zele

  Dubbele primeur voor Zele: gemeente richt eerste school­straat in die ook afgesloten wordt met slagbomen

  Verkeersveiligheid is voor iedereen belangrijk. Daarom blijft de gemeente Zele verder investeren in de veiligheid, ook in schoolomgevingen. Naar aanleiding van de eerste schooldag werd de Schoolstraat in Zele dan ook omgevormd tot een echte schoolstraat. “Voor en na schooltijd zal een slagboom de straat afsluiten voor alle autoverkeer", zegt schepen van Openbare Werken Pieter Herwege (CD&V).
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Bestuur komt met voetpaden- en bermenplan: voetpaden in slechte staat worden aangepakt. Stoep die weinig gebruikt wordt, wordt onthard
  Berlare

  Bestuur komt met voetpaden en bermenplan: voetpaden in slechte staat worden aangepakt. Stoep die weinig gebruikt wordt, wordt onthard

  De gemeente Berlare wil de komende jaren werk maken van een voetpaden- en bermenplan. De bedoeling is om voetpaden aan te leggen waar er ontbreken en die in slechte staat aan te passen. Voetpaden die amper nog gebruikt worden, wil de gemeente uitbreken en er een onverharde, groene berm van maken om zo de klimaatdoelstellingen te bereiken. “Ook de veiligheid en toegankelijkheid van de voetpaden wordt aangepakt", zegt schepen van Openbare Werken Steven Vandersnickt (Open Vld).