VIDEO. Inferno legt oldtimergarage in de as, asbest vrijgekomen

Op de Dendermondsesteenweg in Berlare is vrijdagavond de Vintage Car Shop in vlammen opgegaan na een hevige brand. De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer ter plaatse kwam. Pas twee uur later was het vuur onder controle. Mogelijk ligt een onkruidbrander, die op de camping achter de zaak gebruikt werd, aan de oorzaak van de brand. “Er is ook asbest vrijgekomen", zegt burgemeester Katja Gabriëls die ter plaatse kwam. 

  1. De coronacijfers in Berlare van woensdag 7 oktober

    De coronacij­fers in Berlare van woensdag 7 oktober

    In Berlare zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 53 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Berlare op 351 te liggen. Omdat Berlare meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. De coronacijfers in Berlare van zaterdag 10 oktober

    De coronacij­fers in Berlare van zaterdag 10 oktober

    In Berlare zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 46 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Berlare op 305 te liggen. Omdat Berlare meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.