In de Van Tieghemstraat en de Warande was er heel wat wateroverlast.
Volledig scherm
In de Van Tieghemstraat en de Warande was er heel wat wateroverlast. © Koen Baten

Verschillende huizen in Berlare krijgen water naar binnen na hevige regenval

BerlareDe hevige regenval die vrijdagavond uit de lucht kwam gevallen heeft vooral voor problemen gezorgd in Berlare. In de Van Tieghemstraat steeg het water bijzonder snel en kon de riolering het niet meer slikken. Ook enkele huizen en bakkerij Laureys werden getroffen en kregen het water naar binnen. “Het is hier al een probleem sinds de jaren 80", zegt een van de bewoners. 

 1. Politie ontvangt melding van exhibitionist in Berlare: “Wie de man zag, mag ons altijd contacteren”
  Berlare

  Politie ontvangt melding van exhibitio­nist in Berlare: “Wie de man zag, mag ons altijd contacte­ren”

  De politie van Berlare/Zele heeft afgelopen weekend een melding ontvangen van een exhibitionist aan het kasteelpark in Berlare. Op dit moment gaat het maar over een melding, maar de politie is wel alert. “De persoon in kwestie had de man maar vaag gezien, maar indien er nog meer personen hem hebben opgemerkt, mogen ze zeker bij ons langskomen", zegt korpschef Mariska Van Hoylandt.
 2. Francis Van Den Abbeele zet belangrijke stap om drooglegging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrijke overwinning voor de natuur”
  Berlare

  Francis Van Den Abbeele zet belangrij­ke stap om droogleg­ging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrij­ke overwin­ning voor de natuur”

  Al meer dan tien jaar voert Francis Van Den Abbeele uit Berlare, samen met zijn advocaat, een 'kruistocht’ tegen de plannen die de provincie heeft met de polder aan de Waterhoek in Berlare. Het gebied van meer dan 7.000 hectare bevat vochtige en natte gronden, maar de provincie wil deze volledig droogleggen. Francis tekende beroep aan bij minister Zuhal Demir (N-VA) en krijgt gelijk. Hierdoor moet men met het dossier van nul herbeginnen en wordt de kans op een volledige drooglegging bijzonder klein.