binnenrestauratie kasteel Hof ter Saksen.
Volledig scherm
PREMIUM
binnenrestauratie kasteel Hof ter Saksen. © Kristof Pieters

Van het Hof ter Saksen tot een kasteelpark: Rond deze 7 kastelen in Waasland en Dendermonde maak jij de mooiste wandel- en fietstochten

Waasland/DendermondeGa jij graag fietsen of wandelen en wil je graag iets nieuws proberen? Maak dan eens een fiets- of wandeltocht rond een plaatselijk kasteel. Zo geniet je niet alleen van een gezellige tocht maar snuif je ook nog eens wat lokale cultuur op. Van het Land van Vijd in Beveren tot het kasteelpark in Berlare: Rond deze 7 kastelen in Waasland en Dendermonde maak jij de mooiste wandel- en fietstochten.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Organisatie winterbraderie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilligers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzetting blijft”
  Overmere

  Organisa­tie winterbra­de­rie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilli­gers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzet­ting blijft”

  Wat 22 jaar geleden uitgroeide als een klein initiatief voor de buurt werd een grote winterbraderie op het Kerkplein in Overmere, maar aan alle liedjes komt een einde en dit jaar zal er geen nieuwe braderie georganiseerd worden. De initiatiefnemers houden er mee op omdat ze geen vrijwilligers meer vinden en zelf al een dagje ouder worden. “We hebben nog geprobeerd voor een overnemer te vinden, maar voorlopig zijn we hier niet in geslaagd", zegt Hilde Monsecour.