Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Temperaturen boven de 20 graden zorgen voor gezellige drukte aan Donkmeer

BerlareZaterdag gingen de temperaturen voor het eerst sinds lange tijd nog eens boven de 20 graden en was ook de zon volop van de partij. Dit zorgde voor heel wat bezoekers aan het Donkmeer en ook de bootjes gingen vlot het water op. 

 1. REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”
  PREMIUM

  REEKS UITSTER­VEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzeke­raar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

  Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.
 2. REEKS UITSTERVEND RAS. “Grootvader op sterfbed beloofd zijn werk voort te zetten”: Dirk (58) vlecht stoelen met de hand
  PREMIUM
  Zele

  REEKS UITSTER­VEND RAS. “Grootvader op sterfbed beloofd zijn werk voort te zetten”: Dirk (58) vlecht stoelen met de hand

  Uitstervend ras... Voor onze zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Dirk Rombaut is al 38 jaar medewerker bij de groendienst van Zele, maar houdt ook het ambacht van stoelenvlechter in ere. “Het is een passie die je leert dat je geduld moet hebben om iets moois tot een goede einde te brengen.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.