Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Oppositiepartijen Vooruit en Groen voeren actie voor betaalbaar wonen in eigen gemeente: “Bestuur wil enkel nog mensen met goed gevulde portefeuille aantrekken”

BerlareVooruit/Groen, die in de gemeenteraad samen een kartel vormen, ijveren voor betaalbaar wonen in Berlare en willen een halt toeroepen aan de luxueuze appartementen die opgetrokken worden rond het Donkmeer. Tegelijk doet het bestuur volgens het kartel geen inspanning voor sociale woningen te voorzien. “Het geeft ons soms de indruk dat de meerderheid enkel nog mensen met een goed gevulde portefeuille naar de gemeente wil trekken”, zegt Jan Van Hee scherp. 

 1. Omikron doet ook coronacijfers in regio Dendermonde fors stijgen: meer dan 1.500 nieuwe besmettingen in één week
  Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Berlare/Hamme/Zele

  Omikron doet ook coronacij­fers in regio Dendermon­de fors stijgen: meer dan 1.500 nieuwe besmettin­gen in één week

  Omikron doet ook de besmettingscijfers in de regio Dendermonde pieken. De incidentiewaarden, dat is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners, zijn in Dendermonde, Hamme, Berlare, Zele, Buggenhout en Lebbeke, nog nooit zo hoog geweest. De voorbije zeven dagen kwamen er in deze regio 1.674 nieuwe besmettingen bij.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.