Volledig scherm
© Vertommen

Oppositiepartij sp.a/Groen dreigt met klacht bij gouverneur nadat meerderheid stemming over statiegeldalliantie weigert

BerlareOppositiepartij sp.a/groen zal een klacht in dienen bij de provinciegouverneur nadat de meerderheid maandag een stemming weigerde op een vraag van oppositieraadslid Jan Van Hee over de statiegeldalliantie en zwerfvuil. “Het is zeker een belangrijk thema, maar dit is geen gemeentelijke bevoegdheid dus heeft een stemming weinig nut", klonk het antwoord van burgemeester Gabriëls. 

 1. Nieuwe burgemeester van Laarne Andy De Cock (31) is klaar voor 2021, maar blikt nog even terug: “Meer samenhorigheid en minder individualisme: ook dat was de coronacrisis”
  PREMIUM
  Laarne

  Nieuwe burgemees­ter van Laarne Andy De Cock (31) is klaar voor 2021, maar blikt nog even terug: “Meer samenhorig­heid en minder individua­lis­me: ook dat was de coronacri­sis”

  Als donderdag de klok middernacht slaat, is Andy De Cock (31) officieel de nieuwe burgemeester van Laarne. Hij volgt dan partijgenoot Ignace De Baerdemaeker (Open Vld) op die 20 jaar onafgebroken de gemeente leidde. “Ik hoop op een nacht zonder rampen en een fantastisch 2021”, zegt Andy. Wij blikken samen met Andy hoopvol vooruit op 2021.
 2. Brandweer Zele start nieuwe jaar in mineur, sergeant-majoor plots overleden bij hem thuis: “Chris was een gouden kerel”
  Zele

  Brandweer Zele start nieuwe jaar in mineur, sergeant-ma­joor plots overleden bij hem thuis: “Chris was een gouden kerel”

  De brandweer van Zele is het nieuwe jaar in diepe rouw gestart. Gisterenavond kregen ze het nieuws te horen dat een van hun brandweerlui, sergeant-majoor Chris De Smet onverwacht thuis was overleden. Het hele korps en bij de uitbreiding de brandweerzone Oost is met verstomming geslagen. “Chris was een gouden kerel", klinkt het op de Facebookpagina van de brandweer.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"