Volledig scherm
© Geert De Rycke

Oppositiepartij CD&V vindt dat gemeentebestuur te laat ingreep na beslissing om schuilhokken en afsluitingen te moeten afbreken

Oppositiepartij CD&V vindt dat het bestuur te laat heeft gecommuniceerd naar de inwoners van Berlare toe betreffende het project Heidemeersen. Agentschap Natuur en Bos heeft op dit moment al 105 bewoners in Berlare aangeschreven dat ze hun schuilhokken en omheiningen moeten afbreken omdat het in natuurgebied staat. “Het lijkt alsof de communicatie op de lange baan is geschoven”, Steven Baeyens. 

 1. Agentschap Natuur en Bos kleurt weiden plots in als natuurgebied, minstens 105 eigenaars moeten schuilhokken en omheiningen afbreken: “Het is alsof ANB ons kapot wil maken”
  PREMIUM

  Agentschap Natuur en Bos kleurt weiden plots in als natuurge­bied, minstens 105 eigenaars moeten schuilhok­ken en omheinin­gen afbreken: “Het is alsof ANB ons kapot wil maken”

  Meer dan 100 eigenaars van weilanden en schuilhokken in Berlare staan op hun achterste poten nu hun weidelandschappen door het Agentschap Natuur en Bos (ANB) plots ingekleurd werden als natuurlandschap. Door deze beslissing mogen ze hun weides niet meer gebruiken en moeten omheiningen en schuilhokken voor dieren zelfs allemaal afgebroken worden. Enkele eigenaars hebben zich verenigd en zijn een petitie opgestart om dit te voorkomen. “Alles moet afgebroken worden waardoor wij nergens nog onze dieren kwijt kunnen”, zegt Hans Michiels.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend