Reinout Remmery, coördinator van de Eerstelijnszone Dender, moet met zijn team de kerk tegen begin november klaar krijgen als compleet ingericht vaccinatiedorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Reinout Remmery, coördinator van de Eerstelijnszone Dender, moet met zijn team de kerk tegen begin november klaar krijgen als compleet ingericht vaccinatiedorp. © Geert De Rycke

Ontwijde kerk wordt vaccinatiecentrum: “Alle 65-plussers zullen hier hun derde prik krijgen”

Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare/ZeleDe Sint-Jozef Arbeiderkerk in de wijk Keur in Dendermonde, dichtbij de Mechelsesteenweg, wordt een nieuw vaccinatiecentrum. Het wordt de nieuwe uitvalsbasis voor de Eerstelijnszone Dender na de sluiting van de vaccinatiedorpen in Appels en Hamme. Zo’n 22.000 65-plussers zullen er hun derde prik krijgen.

 1. “Jouw vuur zal altijd blijven branden”. Lees de Mooiste Berichten uit jouw gemeente
  Het Mooiste Bericht

  “Jouw vuur zal altijd blijven branden”. Lees de Mooiste Berichten uit jouw gemeente

  Rond 1 november herdenken we de geliefden die er helaas niet meer zijn. Het voorbije anderhalf jaar was het daarbij nog moeilijker om afscheid te nemen of te herdenken. Daarom kan je hier jouw Mooiste Bericht schrijven en delen. Als een eerbetoon voor die persoon die je nooit zal vergeten. Je kan ook alle berichten aan overledenen in jouw gemeente lezen. Zo blijft iedereen toch ook verder leven in onze gedachten.
 2. VIDEO. 120.000 kerstlichtjes sieren kersthuisje in Overmere: “Klaar om iedereen te ontvangen”
  Overmere

  VIDEO. 120.000 kerstlicht­jes sieren kersthuis­je in Overmere: “Klaar om iedereen te ontvangen”

  Freddy Garré en Ria Jacobs die al meer dan 25 jaar lang hun huis versieren met kerstlampjes hebben ondanks de moeilijke periode toch groen licht gekregen om hun activiteiten te laten doorgaan. Het koppel moest door de pandemie wel wat aanpassingen voorzien, zoals aparte een in- en uitgang. “Wie iets wil komen drinken bij ons, is zeker welkom, maar moet wel plaatsnemen op een stoel", klinkt het.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.