Illustratiebeeld cadeau.
Volledig scherm
Illustratiebeeld cadeau. © Pexels

Nog op zoek naar een kerstcadeau? Denk dan eens aan de Berlaarse Cadeaubon

BerlareBen jij nog op zoek naar een leuk kerstcadeau maar heb je geen inspiratie? Dan is de Berlaarse cadeaubon misschien wel een oplossing. Zo kiest de ontvanger zelf bij welke deelnemende handelaar hij of zij de bon spendeert.

 1. Assistentiewoningen Lindenhof doven uit tegen eind 2025: “Huidige bewoners alternatieve huisvesting aanbieden in Zele”
  Zele

  Assisten­tie­wo­nin­gen Lindenhof doven uit tegen eind 2025: “Huidige bewoners alternatie­ve huisves­ting aanbieden in Zele”

  Over drie jaar wordt de stekker getrokken uit de assistentiewoningen in het Lindenhof. De woningen kampen al langer met vochtproblemen. Oppositiepartijen Open Vld en N-VA – Zele Vlakaf uiten op de gemeenteraad hun bezorgdheid over de toekomst van de bewoners. “We staan voor een uitdaging de komende jaren, maar we zullen een gepast aanbod bieden”, zegt schepen Johan Anthuenis (CD&V).
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”