Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Minister geeft man uit Berlare in beroep opnieuw gelijk: “Vergunning voor drooglegging is absoluut nodig”

BerlareMinister van leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) heeft Francis Van Den Abbeele uit Berlare opnieuw gelijk gegeven in beroep en oordeelt dat er een vergunning nodig is om de polder in Berlare droog te kunnen leggen. Al jaren strijd Francis tegen deze drooglegging, maar de gouverneur weigert hem gelijk te geven, waardoor het al lang een juridische strijd is. “De beslissing bewijst nog maar eens dat ik het bij het rechte eind heb", zegt Francis. 

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Gewapende mannen dringen boerderij binnen en houden bewoners onder schot: “Die tien minuten leken wel uren te duren”
  Overmere

  Gewapende mannen dringen boerderij binnen en houden bewoners onder schot: “Die tien minuten leken wel uren te duren”

  In een zijstraat van de Kerkstraat in Overmere zijn drie mensen donderdagavond het slachtoffer geworden van een home-invasion in een afgelegen boerderij. Drie gemaskerde mannen vielen gewapend de woning binnen en eisten geld, waarna ze meteen vertrokken. De politie kwam massaal ter plaatse, maar van de daders is voorlopig nog geen spoor. “Het is een raadsel waarom ze bij ons moesten zijn”, doen de bewoners het relaas van het akelige bezoek.