De academie krijgt op drie vlakken een uitbreiding.
Volledig scherm
De academie krijgt op drie vlakken een uitbreiding. © RV

Kunstacademie in Berlare breidt uit met muzieklab en woordatelier

BerlareHet filiaal van de kunstacademie in Berlare, die ook deel uitmaakt van de academie in Wetteren, zal dit jaar uitbreiden. Beeld, muziek en woord zullen alle drie samensmelten tot een grote academie. “Het belooft een mooie start te worden”, klinkt het. 

 1. Oppositiepartijen Vooruit en Groen voeren actie voor betaalbaar wonen in eigen gemeente: “Bestuur wil enkel nog mensen met goed gevulde portefeuille aantrekken”
  PREMIUM
  Berlare

  Oppositie­par­tij­en Vooruit en Groen voeren actie voor betaalbaar wonen in eigen gemeente: “Bestuur wil enkel nog mensen met goed gevulde portefeuil­le aantrekken”

  Vooruit/Groen, die in de gemeenteraad samen een kartel vormen, ijveren voor betaalbaar wonen in Berlare en willen een halt toeroepen aan de luxueuze appartementen die opgetrokken worden rond het Donkmeer. Tegelijk doet het bestuur volgens het kartel geen inspanning voor sociale woningen te voorzien. “Het geeft ons soms de indruk dat de meerderheid enkel nog mensen met een goed gevulde portefeuille naar de gemeente wil trekken”, zegt Jan Van Hee scherp.
 1. Berlare is tweede locatie in Oost-Vlaanderen waar supermarktketen Jumbo voet aan grond zet: “Gemeente stond al van in het begin op onze radar”
  Berlare

  Berlare is tweede locatie in Oost-Vlaanderen waar supermarkt­ke­ten Jumbo voet aan grond zet: “Gemeente stond al van in het begin op onze radar”

  Groot feest in Berlare vanochtend bij de opening van het tweede filiaal van Jumbo in Oost-Vlaanderen, en dat net op de honderdste verjaardag van de keten. Die nieuwe winkel opende in de voormalige Alvo, die eerder dit jaar verkocht en omgebouwd werd. “We hebben hier een mooi project verwezenlijkt en geloven dat we echt een meerwaarde zijn voor de gemeente”, zegt filiaalmanager Kevin Heirwegh.