Een politiepatrouille op Nieuwdonk
Volledig scherm
Een politiepatrouille op Nieuwdonk © Geert De Rycke

Krijgt Nieuwdonk deze zomer zwarte lijst? Provincie alvast vragende partij om overlast tegen te gaan

BerlareKrijgt het provinciaal domein Nieuwdonk ook een zwarte lijst voor bezoekers die overlast zorgen en amok maken? Als het van de provincie Oost-Vlaanderen afhangt alvast wel. Zij zijn vragende partij en vragen aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om hier werk van te maken. 

  1. Francis Van Den Abbeele zet belangrijke stap om drooglegging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrijke overwinning voor de natuur”
    Berlare

    Francis Van Den Abbeele zet belangrij­ke stap om droogleg­ging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrij­ke overwin­ning voor de natuur”

    Al meer dan tien jaar voert Francis Van Den Abbeele uit Berlare, samen met zijn advocaat, een 'kruistocht’ tegen de plannen die de provincie heeft met de polder aan de Waterhoek in Berlare. Het gebied van meer dan 7.000 hectare bevat vochtige en natte gronden, maar de provincie wil deze volledig droogleggen. Francis tekende beroep aan bij minister Zuhal Demir (N-VA) en krijgt gelijk. Hierdoor moet men met het dossier van nul herbeginnen en wordt de kans op een volledige drooglegging bijzonder klein.