Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Koers staat na jaar pauze opnieuw centraal in centrum Berlare: “Blij dat alles weer op normale manier kan plaatsvinden”

BerlareHet centrum van Berlare is dit weekend en de week nadien opnieuw het middelpunt van verschillende wielerwedstrijden. Kers op de taart is de Memorial Fred De Bruyne. “We hebben met de interclub een jaar stilgelegen, maar we kunnen voor deze editie alvast veel deelnemers lokken”, zegt voorzitter Willy De Backer. 

  1. Oppositiepartijen Vooruit en Groen voeren actie voor betaalbaar wonen in eigen gemeente: “Bestuur wil enkel nog mensen met goed gevulde portefeuille aantrekken”
    PREMIUM
    Berlare

    Oppositie­par­tij­en Vooruit en Groen voeren actie voor betaalbaar wonen in eigen gemeente: “Bestuur wil enkel nog mensen met goed gevulde portefeuil­le aantrekken”

    Vooruit/Groen, die in de gemeenteraad samen een kartel vormen, ijveren voor betaalbaar wonen in Berlare en willen een halt toeroepen aan de luxueuze appartementen die opgetrokken worden rond het Donkmeer. Tegelijk doet het bestuur volgens het kartel geen inspanning voor sociale woningen te voorzien. “Het geeft ons soms de indruk dat de meerderheid enkel nog mensen met een goed gevulde portefeuille naar de gemeente wil trekken”, zegt Jan Van Hee scherp.