De Paardenweide in Berlare is beschermd gebied,maar toch wordt er nog steeds gejaagd en schrikt het de vogels op.
Volledig scherm
De Paardenweide in Berlare is beschermd gebied,maar toch wordt er nog steeds gejaagd en schrikt het de vogels op. © Geert De Rycke

Jagers schieten wild in natuurgebied, vzw Vrienden van de Schelde vraagt opnieuw actie

Zaterdagnamiddag hebben jagers opnieuw het natuurgebied aan de Paardenweide in Berlare opgeschrikt. Het gebied is al jaar en dag erkend als natuurgebied en een plaats waar vele vogels samen komen om in alle rust te bekomen. Jagers hebben zaterdag evenwel opnieuw in het gebied gejaagd, wat verboden is. VZW De vrienden van de Schelde vraagt om actie. “Waterwegen en Zeekanaal weet dat er niet mag gejaagd worden, maar moet er ook beter op toezien", klinkt het. 

8 reacties

 • Fred Seyl

  3 jaar geleden
  Wel, zojuist eens gekeken op de gewestplannen en dit gebied is deels ingekleurd als jachtgebied. Dus, jagen is er legaal.
 • Robin Verheyden

  3 jaar geleden
  Jagers hebben geen respect voor de natuur, noch voor het leven van dieren. Het wordt tijd dat men dat gebruik afschaft.
 • Thomas Boulange

  3 jaar geleden
  Hoog tijd om alle jachtvergunningen terug te herzien, dat alle jagers eens aantonen welk gebied hen toekomt om te jagen. En dat de jagers stoppen met zich te verschuilen achter 'evenwicht in de natuur te brengen', zo veel wild is er niet in het Antwerpse en al zeker zolang ze zelf (tam) wild uitzetten zoals fazanten, om daar dan als kleine kinderen op de kermis op te schieten.
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Allee gij. Als je de jachtverenigingen moet geloven zijn het toch allemaal zo'n brave gasten die zich netjes aan de regels houden? Schaf die middeleeuwse praktijk af! Dan slaat men twee vliegen in één klap doordat dan gelijk ook alle vuurwapens voor mensen die ze niet voor het uitoefenen van hun job nodig hebben, verboden kunnen worden en er dus ook geen jachtongevallen en etc meer kunnen gebeuren.
 • bart danneel

  3 jaar geleden
  Zou me sterk verbazen als een jager hiervoor zijn jachtverlof op het spel zet. Het is ook niet zo dat er bij natuurgebied per definitie een jachtverbod geldt zoals hier eigenlijk geïnsinueerd wordt. Grappig dat men nu zegt dat ' er zoveel andere plaatsen zijn om te jagen' en onlangs nog opriep om gebieden te laten uitkleuren als jachtterein.
 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.