Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Ivan en Christine vieren 50-jarig huwelijksjubileum

BerlareIvan De Greef en Christine De Raedt uit Berlare werden donderdag in de bloemetjes gezet voor hun vijftigste huwelijksverjaardag. Dit gebeurde bij hen thuis in hun woonst in Berlare.

 1. “De tijd van de naaldhakken, dát waren gouden jaren”: Leo Tas (80) is al zestig jaar schoenmaker en blijft nog lang bij zijn leest
  PREMIUM

  “De tijd van de naaldhak­ken, dát waren gouden jaren”: Leo Tas (80) is al zestig jaar schoenma­ker en blijft nog lang bij zijn leest

  “Echt gelukkig ben ik pas met een schoen in mijn handen.” Aan het woord is Leo Tas uit Dendermonde. Hij is net de tachtig voorbij, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Hij is de zesde generatie schoenmakers in Lebbeke en zag de afgelopen zestig jaar steeds meer schoenmakers verdwijnen. De stiel is stilaan met uitsterven bedreigd, al ziet Leo daar een oplossing voor. We gingen op bezoek in zijn winkeltje, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.
  Lebbeke, Dendermonde
 2. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
  PREMIUM

  Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

  “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
  Gent