Het gezin dreigt nu uitgewezen te worden, maar wil heel graag in België blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin dreigt nu uitgewezen te worden, maar wil heel graag in België blijven. © Geert De Rycke

Irakees gezin dreigt verblijfsvergunning te verliezen: “Gezin werkt en gaat naar school om hier leven te kunnen opbouwen”

UitbergenEen Irakese familie die sinds enkele jaren in Uitbergen woont, dreigt hun verblijfsvergunning te verliezen na een onderzoek dat gevoerd werd. Daaruit bleek dat er onvoldoende aanleiding is om het gezin hier te houden, terwijl ze intussen wel hun leven hebben opgebouwd hier. “Wij doen er alles aan om hier te kunnen blijven, wij hebben geen enkele band met Irak”, zegt Fatima Taher (16). 

 1. ALS-patiënte Eveline (48) kan droomcruise waarmaken dankzij benefiet: “Een moment dat ik nooit zal vergeten”
  PREMIUM
  Berlare

  ALS-patiënte Eveline (48) kan droomcrui­se waarmaken dankzij benefiet: “Een moment dat ik nooit zal vergeten”

  Eveline Haegeman (48) uit Merelbeke kan binnenkort vertrekken op droomcruise samen met haar twee begeleiders Emily en Daisy. De vrouw voert al vijf jaar een strijd tegen ALS en heeft als laatste droom om nog op cruise te kunnen gaan naar de Noorse fjorden. Dankzij een benefiet die een van haar beste vriendinnen op poten zette, kan ze deze droom waarmaken. “Het wordt een reis om nooit te vergeten, ik ben iedereen zo dankbaar", zegt Eveline.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Denise (81) ziet ultieme wens in vervulling gaan: “Geweldig om nog een keer met vrachtwagen te kunnen rijden”
  PREMIUM
  Zele

  Denise (81) ziet ultieme wens in vervulling gaan: “Geweldig om nog een keer met vrachtwa­gen te kunnen rijden”

  Denise Steels (81) heeft haar hele professionele carrière met een vrachtwagen gereden van industriële bakkerij Roelandt. Elke ochtend bracht ze de broden rond naar alle bakkerijen en voerde ze haar job uit met heel veel liefde. De vrouw kampt nu met dementie, maar wilde heel graag nog eens meerijden met een vrachtwagen. Daar zorgde een vrachtwagenchauffeur en het woonzorgcentrum De Vliet in Zele voor.