Er werden al heel wat spullen ingezameld voor het gezin.
Volledig scherm
Er werden al heel wat spullen ingezameld voor het gezin. © Geert De Rycke

Het Laar houdt inzameling voor gezin van leerling dat alles verloor bij woningbrand

Berlare/DendermondeEnkele leerkrachten en de directie van Het Laar in Dendermonde zijn deze week een inzamelactie gestart nadat het gezin van één van hun leerlingen alles verloren heeft tijdens een woningbrand in Berlare. “Toen we het nieuws hoorden, hebben we geen moment getwijfeld”, zegt leerkracht Greetje Onselaere. 

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatregelen voor bewoners omgeving Huis Ten Halve
  Zele

  PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatrege­len voor bewoners omgeving Huis Ten Halve

  Bij een routineonderzoek door Modulyss NV werd een PFAS-verontreiniging vastgesteld in de omgeving van Huis Ten Halve in Zele. Deze werd veroorzaakt door de textielnijverheid uit de vorige eeuw op de site Van der Eecken. Omwonenden werden per brief op de hoogte gebracht en de gemeente neemt ook beperkte voorzorgsmaatregelen. Zo wordt voorlopig het gebruik van grondwater afgeraden.
 1. Francis Van Den Abbeele zet belangrijke stap om drooglegging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrijke overwinning voor de natuur”
  Berlare

  Francis Van Den Abbeele zet belangrij­ke stap om droogleg­ging polder in Berlare tegen te houden: “Belangrij­ke overwin­ning voor de natuur”

  Al meer dan tien jaar voert Francis Van Den Abbeele uit Berlare, samen met zijn advocaat, een 'kruistocht’ tegen de plannen die de provincie heeft met de polder aan de Waterhoek in Berlare. Het gebied van meer dan 7.000 hectare bevat vochtige en natte gronden, maar de provincie wil deze volledig droogleggen. Francis tekende beroep aan bij minister Zuhal Demir (N-VA) en krijgt gelijk. Hierdoor moet men met het dossier van nul herbeginnen en wordt de kans op een volledige drooglegging bijzonder klein.