Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Genieten van het eerste terras in zeven maanden: “Meteen tafel gereserveerd om langs te komen”

BerlareDat iedereen dolblij is dat de terrassen opnieuw open mogen, daar bestaat geen twijfel over. Ook in Berlare waren ze heel blij dat ze weer konden plaatsnemen op een terrasje langs het Donkmeer. “Zelfs regen houdt ons niet tegen", klinkt het. 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Brandweerzone maakt inventaris op in kader PFOS-dossier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”
  Regio

  Brandweer­zo­ne maakt inventaris op in kader PFOS-dos­sier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”

  Voor alle gemeenten aangesloten bij de Brandweerzone Oost zal een inventaris opgemaakt worden van terreinen die mogelijk vervuild zijn met PFOS. Een gevolg van de zaak rond de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Alle brandweerzones gebruiken namelijk ook blusschuim waar PFOS in verwerkt zit en de Vlaamse overheid wil de mogelijke milieuvervuiling zo goed mogelijk in kaart. “Ik verwacht voor de regio van onze brandweerzone echter minieme schade", zegt zonechef Wouter Van Den Broeck.