De Kleine Schuit
Volledig scherm
De Kleine Schuit © Geert De Rycke

Gemeenteschool in Uitbergen moet tijdelijk deuren sluiten na coronabesmettingen

UitbergenDe gemeenteschool in Uitbergen heeft beslist om de school tijdelijk te sluiten nadat er een aantal coronabesmettingen werden vastgesteld. “De meeste klassen gaan in quarantaine tot 19 november", zegt burgemeester Gabriëls (Open Vld). 

 1. Waar kan je in de toekomst nog geld afhalen? Eerste bankneutrale automaten worden komend jaar geplaatst
  PREMIUM
  Regio

  Waar kan je in de toekomst nog geld afhalen? Eerste bankneutra­le automaten worden komend jaar geplaatst

  Even snel nog wat geld uit de muur halen om de kinderen of kleinkinderen een nieuwjaar toe te stoppen? Het is in steeds meer gemeenten niet meer mogelijk. De oorzaak is het drastisch dalend aantal bankfilialen. Omdat niet iedereen zich kilometers ver kan verplaatsen, wordt daarom een netwerk uitgerold van neutrale bankautomaten. In onze regio komen Kieldrecht, Zele, Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde als eerste aan de beurt.
 2. Intercommunales DDS en Verko maken bouwplannen: “Realisatie nieuwe kantoren ook kans voor meer vergroening en recreatie voor wandelaars en fietsers”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Intercommu­na­les DDS en Verko maken bouwplan­nen: “Realisatie nieuwe kantoren ook kans voor meer vergroe­ning en recreatie voor wandelaars en fietsers”

  Intercommunales DDS en Verko willen in Dendermonde nieuwe kantoorgebouwen bouwen. Voor de zoektocht naar een architect doen ze een beroep op de Vlaamse Bouwmeester. Er zijn dan ook wat uitdagingen verbonden aan het nieuwbouwproject. “We gaan voor hernieuwbare energie, vergroening en publieke recreatiemogelijkheden voor fietsers en wandelaars langs en op de site”, zegt DDS-voorzitter Hans Knop.