Infokantoor Overmere - Berlare Donkmeer
Toeristische dienst
Volledig scherm
Infokantoor Overmere - Berlare Donkmeer Toeristische dienst © Copyright : Geert De Rycke

Gemeente op zoek naar kunstenaars voor opening toeristisch seizoen

Het paasweekend is in Berlare al jarenlang de start van het nieuwe toeristische seizoen in de gemeente. Vorige jaren gebeurde dit met ‘Retr’eau’ en ‘Vél’eau’, dit jaar gaan ze voor het kunstige ‘Tabl’eau’. Onder deze naam willen ze de Montmartrestijl naar Berlare brengen. 

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Wilfried (67) werkt 15 jaar lang aan renovatie van oude schrijnwerkerswoning: “Gebruikte alleen tweedehandsmaterialen, die ik afgelopen 35 jaar heb verzameld”
  Uitbergen

  Wilfried (67) werkt 15 jaar lang aan renovatie van oude schrijnwer­kers­wo­ning: “Gebruikte alleen tweede­hands­ma­te­ri­a­len, die ik afgelopen 35 jaar heb verzameld”

  Wilfried Campe (67) is na 15 jaar werken eindelijk klaar met het verbouwen en vernieuwen van zijn woning in de Moleneindestraat in Uitbergen. Niet met nieuwe materialen, maar wel met tweedehandsmaterialen die hij de afgelopen 35 jaar heeft verzameld. “Ik wist wel dat ze ooit van pas zouden komen”, lacht Wilfried. “Ik ben trots op wat ik heb verwezenlijkt en ga hier nu genieten van mijn pensioen.”