Twee jaar geleden was het Donkmeer nog het decor voor Titanic.
Volledig scherm
Twee jaar geleden was het Donkmeer nog het decor voor Titanic. © Geert De Rycke

Geen musicalspektakel aan Donkmeer dit jaar: “Te onzekere omstandigheden”

BerlareEr zal dit jaar geen openluchtspektakel te zien zijn aan het Donkmeer in Berlare. Dat kondigde Festivaria donderdagavond aan op hun Facebookpagina. De medewerkers van Festivaria voelden de bui al hangen en nemen daarom de vlucht vooruit. “In 2022 staan we er terug, met een fantastisch spektakel”, klinkt het. 

 1. Jean (88) bezoekt herdenkingsplaat van Emilie en Frans die hem als kind hebben opgevangen tijdens Tweede Wereldoorlog: “Dit maakt mijn leven compleet”
  Overmere

  Jean (88) bezoekt herden­kings­plaat van Emilie en Frans die hem als kind hebben opgevangen tijdens Tweede Wereldoor­log: “Dit maakt mijn leven compleet”

  Jean Brawerman (88) bezocht vandaag de herdenkingsplaat van Emilie Buyle en Frans Rasschaert uit Overmere. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vingen zij hem op, nadat zijn moeder gevangen genomen werd en de vader naar Groot-Brittannië vluchtte. Sinds 1965 woont hij aan onze Belgische kust, maar hij wilde het herdenkingsbord graag in levende lijve zien.
 2. Emilie en Frans krijgen postuum herdenkingsbord voor heldendaad in Tweede Wereldoorlog: “Zij hebben toen mijn leven gered en verdienen deze erkenning”
  PREMIUM
  Overmere/Oostduinkerke

  Emilie en Frans krijgen postuum herden­kings­bord voor heldendaad in Tweede Wereldoor­log: “Zij hebben toen mijn leven gered en verdienen deze erkenning”

  Emilie Buyle en Frans Rasschaert uit Overmere hebben postuum een eresaluut gekregen van de gemeente. In 1942 redden zij een Joodse jongen (9) van een gewisse dood. Het was op vraag van het jongetje zelf, de nu 88-jarige Jean Brawerman, dat er nu een herdenkingsbord is gezet. “Ze zitten voor eeuwig in mijn hart”, aldus de Oostduinkerkenaar.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!