Jean Brawerman is trots op de gedenksteen voor de woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Brawerman is trots op de gedenksteen voor de woning. © RV

Emilie en Frans krijgen postuum herdenkingsbord voor heldendaad in Tweede Wereldoorlog: “Zij hebben toen mijn leven gered en verdienen deze erkenning”

Overmere/OostduinkerkeEmilie Buyle en Frans Rasschaert uit Overmere hebben postuum een eresaluut gekregen van de gemeente. In 1942 redden zij een Joodse jongen (9) van een gewisse dood. Het was op vraag van het jongetje zelf, de nu 88-jarige Jean Brawerman, dat er nu een herdenkingsbord is gezet. “Ze zitten voor eeuwig in mijn hart”, aldus de Oostduinkerkenaar.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Luik laat terrassen op 1 mei openen, hier blijven de burgemeesters braaf: “Geen valse hoop geven”
  Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare

  Luik laat terrassen op 1 mei openen, hier blijven de burgemees­ters braaf: “Geen valse hoop geven”

  Terwijl de gouverneur van Luik belooft om de heropening van de terrassen op 1 mei niét te zullen tegenhouden ongeacht wat het Overlegcomité woensdag beslist, blijven de burgemeesters in onze streek braaf afwachten. In alle zes gemeenten van deze regio klinkt een unaniem geluid: “We houden ons aan de regels van het Overlegcomité. Ook al wordt het geduld van onze inwoners heel erg op de proef gesteld”.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw