Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Drone brengt nesten van weidevogels in kaart om ze tijdens maaiseizoen te beschermen

BerlareIn Berlare in het graslandgebied Aubroek werd vanochtend met een drone en warmtecamera over de velden gevlogen om op zoek te gaan naar nesten van weidevogels. In het gebied broeden heel wat vogels. “Met het in kaart brengen van de nesten kunnen we de vogels beschermen tijdens het maaiseizoen van de landbouwers", klinkt het. 

 1. Van kajakken tot wandelen met alpaca’s: met deze 8 activiteiten in het Waasland en Dendermonde kan jouw zomer niet meer stuk
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van kajakken tot wandelen met alpaca’s: met deze 8 activitei­ten in het Waasland en Dendermon­de kan jouw zomer niet meer stuk

  De zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent dat er eindelijk weer tijd is om leuke activiteiten te doen. Heb jij nog geen plannen voor de zomervakantie? Dan komt daar met onze tips ongetwijfeld verandering in. Van kajakken op de Dender tot wandelen met alpaca’s in Hamme: met deze 8 activiteiten voor de zomervakantie in het Waasland en Dendermonde kan jouw zomervakantie alvast niet meer stuk.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.