Foto Geert De Rycke
Volledig scherm
© Foto Geert De Rycke

Diëtiste geeft uitleg over etiketten in winkel

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Minister geeft man uit Berlare in beroep opnieuw gelijk: “Vergunning voor drooglegging is absoluut nodig”
  Berlare

  Minister geeft man uit Berlare in beroep opnieuw gelijk: “Vergunning voor droogleg­ging is absoluut nodig”

  Minister van leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) heeft Francis Van Den Abbeele uit Berlare opnieuw gelijk gegeven in beroep en oordeelt dat er een vergunning nodig is om de polder in Berlare droog te kunnen leggen. Al jaren strijd Francis tegen deze drooglegging, maar de gouverneur weigert hem gelijk te geven, waardoor het al lang een juridische strijd is. “De beslissing bewijst nog maar eens dat ik het bij het rechte eind heb", zegt Francis.
 2. Van gifmoord verdacht koppel is vrijgelaten: “Parket heeft zich overduidelijk vergist”
  Berlare/Affligem

  Van gifmoord verdacht koppel is vrijgela­ten: “Parket heeft zich overduide­lijk vergist”

  Evy D.S. en Jurgen M., het koppel uit Berlare dat een maand in de gevangenis gezeten heeft op verdenking van moord op hun eigen schoonmoeder, mag nu ook weer zonder enkelband naar buiten komen. Het parket in Brussel heeft geoordeeld dat de enkelband niet meer nodig is. Voor Jeroen D’Hondt, de advocaat van de vrouw, is dit een zeer belangrijk signaal. “Dit toont aan dat het parket zich vergaloppeerd heeft in het koppel en mijn cliënt", klinkt het.