Er werd GHB aangetroffen bij de huiszoeking.
Volledig scherm
Er werd GHB aangetroffen bij de huiszoeking. © kos

Dealer loopt tegen de lamp door kleine hoeveelheid drugs in auto

BerlareDe politie van Berlare/Zele heeft enkele maanden geleden een onderzoek opgestart naar een dealer uit Berlare. De feiten worden nu pas meegedeeld na toestemming van de bevoegde diensten. De bal ging aan het rollen nadat hij op 21 maart uit het verkeer werd gehaald tijdens een routinecontrole. 

 1. PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatregelen voor bewoners omgeving Huis Ten Halve
  Zele

  PFAS-vervuiling ontdekt op site Modulyss NV. Gemeente neemt maatrege­len voor bewoners omgeving Huis Ten Halve

  Bij een routineonderzoek door Modulyss NV werd een PFAS-verontreiniging vastgesteld in de omgeving van Huis Ten Halve in Zele. Deze werd veroorzaakt door de textielnijverheid uit de vorige eeuw op de site Van der Eecken. Omwonenden werden per brief op de hoogte gebracht en de gemeente neemt ook beperkte voorzorgsmaatregelen. Zo wordt voorlopig het gebruik van grondwater afgeraden.
 2. Irakees gezin dreigt verblijfsvergunning te verliezen: “Gezin werkt en gaat naar school om hier leven te kunnen opbouwen”
  PREMIUM
  Uitbergen

  Irakees gezin dreigt verblijfs­ver­gun­ning te verliezen: “Gezin werkt en gaat naar school om hier leven te kunnen opbouwen”

  Een Irakese familie die sinds enkele jaren in Uitbergen woont, dreigt hun verblijfsvergunning te verliezen na een onderzoek dat gevoerd werd. Daaruit bleek dat er onvoldoende aanleiding is om het gezin hier te houden, terwijl ze intussen wel hun leven hebben opgebouwd hier. “Wij doen er alles aan om hier te kunnen blijven, wij hebben geen enkele band met Irak”, zegt Fatima Taher (16).