Momenteel wordt er in het centrum druk gewerkt aan de herstelling van de botten.
Volledig scherm
Momenteel wordt er in het centrum druk gewerkt aan de herstelling van de botten. © Geert De Rycke

Concertzaal Stroming doet even dienst als laboratorium om skeletten uit ijstijd te restaureren: “Verzameling gevonden op Nieuwdonk”

BerlareDe concertzaal van het cultureel centrum ‘Stroming’ in Berlare is deze dagen het decor voor een groot restauratielaboratorium van ‘Palaeontologica Belgica’. De organisatie is er bezig met het restaureren van fossielen. Onder meer een mammoet en reuzenherten worden er onder handen genomen. 

 1. Brandweerzone maakt inventaris op in kader PFOS-dossier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”
  Regio

  Brandweer­zo­ne maakt inventaris op in kader PFOS-dos­sier: “Kans op vervuiling in Zone Oost bijzonder klein”

  Voor alle gemeenten aangesloten bij de Brandweerzone Oost zal een inventaris opgemaakt worden van terreinen die mogelijk vervuild zijn met PFOS. Een gevolg van de zaak rond de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Alle brandweerzones gebruiken namelijk ook blusschuim waar PFOS in verwerkt zit en de Vlaamse overheid wil de mogelijke milieuvervuiling zo goed mogelijk in kaart. “Ik verwacht voor de regio van onze brandweerzone echter minieme schade", zegt zonechef Wouter Van Den Broeck.
 2. AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatieve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”
  Temse/Zele

  AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatie­ve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”

  Met de tropische temperaturen deze week zal het personeel van gemeente en politie toch nog in aangename omgeving kunnen verder werken. De grote raampartijen van het administratief complex De Zaat kregen namelijk een folie langs de binnenkant die de temperatuur met liefst 10 graden doet zakken. Het patent hiervoor is in handen van het bedrijf Umisol uit Zele.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.