Volledig scherm
© Geert De Rycke

Bewoner test positief in rusthuis Kruyenberg: “Alle maatregelen genomen”

In het rusthuis Kruyenberg in Berlare heeft één van de bewoners eind vorige week positief getest op het coronavirus. De vrouw lag al in het ziekenhuis om een andere reden, maar toen ze terug kwam in het woonzorgcentrum werd ze getest en bleek ze positief te zijn. “Ze vertoonde echter geen symptomen", zegt Frank Fouckaert. 

 1. Agentschap Natuur en Bos kleurt weiden plots in als natuurgebied, minstens 105 eigenaars moeten schuilhokken en omheiningen afbreken: “Het is alsof ANB ons kapot wil maken”
  PREMIUM

  Agentschap Natuur en Bos kleurt weiden plots in als natuurge­bied, minstens 105 eigenaars moeten schuilhok­ken en omheinin­gen afbreken: “Het is alsof ANB ons kapot wil maken”

  Meer dan 100 eigenaars van weilanden en schuilhokken in Berlare staan op hun achterste poten nu hun weidelandschappen door het Agentschap Natuur en Bos (ANB) plots ingekleurd werden als natuurlandschap. Door deze beslissing mogen ze hun weides niet meer gebruiken en moeten omheiningen en schuilhokken voor dieren zelfs allemaal afgebroken worden. Enkele eigenaars hebben zich verenigd en zijn een petitie opgestart om dit te voorkomen. “Alles moet afgebroken worden waardoor wij nergens nog onze dieren kwijt kunnen”, zegt Hans Michiels.
 2. De coronacijfers in Berlare van zondag 4 oktober

  De coronacij­fers in Berlare van zondag 4 oktober

  In Berlare zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 53 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Berlare komt dat getal nu op 351 te liggen. Berlare heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.