Wim en Jan maakten de gin samen voor in hun zaak aan te bieden.
Volledig scherm
Wim en Jan maakten de gin samen voor in hun zaak aan te bieden. © Geert De Rycke

Berlare beschikt vanaf nu over eigen gin: Bistrot Ma Tu Vu maakt met Berl’air eigen gin

Wim Verdonck en Jan De Taeye, uitbaters van Ma Tu Vu op het Dorp in Berlare hebben een eigen gin samengesteld. Het is de eerste gin die Berlare kent, en kreeg de naam Berl’air. Op dit moment is de London Dry Gin alleen te verkrijgen in zijn zaak, maar misschien wordt het drankje binnenkort ook op de markt gebracht bij enkele brouwerijen. “Al heel mijn leven ben ik enorm verzot op gin, daarom leek het nu de ideale moment om er zelf een te maken”, aldus Verdonck. 

 1. De coronacijfers in Berlare van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Berlare van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Berlare minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 51. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Berlare op 338 te liggen. Omdat Berlare meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'