Getty Image
Volledig scherm
© Getty Image

Beklaagde kruipt met 2,45 promille achter het stuur om enkele straten te rijden naar huis

BerlareTom V.D.W. uit Berlare stond vrijdag terecht voor politierechter Peter D’Hondt nadat hij zwaar dronken achter het stuur van zijn wagen was gekropen. Hij had meer dan 2 promille in zijn bloed.

 1. Bestuur onderzoekt mogelijke verkoop van gemeenteschool De Kleine Schuit in Uitbergen: “Dit is nog lang geen definitieve beslissing”
  Uitbergen

  Bestuur onderzoekt mogelijke verkoop van gemeente­school De Kleine Schuit in Uitbergen: “Dit is nog lang geen definitie­ve beslissing”

  Op de gemeenteraad van maandagavond stelde oppositiepartij CD&V een vraag over een mogelijke overname van de gemeenteschool in Uitbergen door het Gemeenschapsonderwijs. Schepen van Onderwijs Urbain Van Boven (N-VA) ontkende eerst, maar geeft nu toch toe dat er verkennende gesprekken zijn. “Het gaat hier wel slechts om een onderzoek of een verkoop aan de orde is, er is nog lang geen definitieve beslissing", aldus de schepen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.