De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) sluit een samenwerkingsakkoord af met IVSES en een cluster van lokale besturen uit het Scheldeland.
Volledig scherm
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) sluit een samenwerkingsakkoord af met IVSES en een cluster van lokale besturen uit het Scheldeland. © Geert De Rycke

Acht lokale besturen tekenen overeenkomst om werklozen beter aan het werk te krijgen

RegioDe Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) heeft samen met IVSES en acht lokale besturen uit het Scheldeland een partnerschap aangegaan met elkaar. Deze samenwerking kan de werkloosheid verlagen en helpen voor een snellere manier om werk te vinden. “De lokale besturen zijn hier zeer belangrijk in", zegt provinciaal directeur van de VDAB Freddy Van Malderen. 

  1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
    Livios

    De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

    Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.