De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) sluit een samenwerkingsakkoord af met IVSES en een cluster van lokale besturen uit het Scheldeland.
Volledig scherm
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) sluit een samenwerkingsakkoord af met IVSES en een cluster van lokale besturen uit het Scheldeland. © Geert De Rycke

Acht lokale besturen tekenen overeenkomst om werklozen beter aan het werk te krijgen

RegioDe Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) heeft samen met IVSES en acht lokale besturen uit het Scheldeland een partnerschap aangegaan met elkaar. Deze samenwerking kan de werkloosheid verlagen en helpen voor een snellere manier om werk te vinden. “De lokale besturen zijn hier zeer belangrijk in", zegt provinciaal directeur van de VDAB Freddy Van Malderen. 

  1. Minister geeft man uit Berlare in beroep opnieuw gelijk: “Vergunning voor drooglegging is absoluut nodig”
    Berlare

    Minister geeft man uit Berlare in beroep opnieuw gelijk: “Vergunning voor droogleg­ging is absoluut nodig”

    Minister van leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) heeft Francis Van Den Abbeele uit Berlare opnieuw gelijk gegeven in beroep en oordeelt dat er een vergunning nodig is om de polder in Berlare droog te kunnen leggen. Al jaren strijd Francis tegen deze drooglegging, maar de gouverneur weigert hem gelijk te geven, waardoor het al lang een juridische strijd is. “De beslissing bewijst nog maar eens dat ik het bij het rechte eind heb", zegt Francis.